Finnboat

Uudessa Kalastusvenealtaassa on esittelyssä kahdeksan huippuvarusteltua kalastusvenettä; Aaltomarine, Alucat W8, Boatstar, Buster M1, Finval, Silver Eagle, Tracker sekä Lund. Veneiden varusteina on mm. keulasähkömoottoreita, matalavesiankkureita, luotaimia, heittotaso- ja säilytystilaratkaisuja sekä monia muita kalastuksen toimivuuden, mukavuuden ja tehokkuuden kannalta mullistavia innovaatioita. Altaan vieressä esitellään lisäksi ruotsalaisia Linder-veneitä.

Kaikki kalastusveneet on suunniteltu vastaamaan nykyaikaisen urheilukalastajan toiveisiin. Altaalla kuullaan veneiden ja varustepuolen annin ohella kiehtovia esityksiä kalastuksen eri ulottuvuuksista ja tekniikoista. Esiintyjinä kalastusalueella ovat maamme eturivin kalastusoppaista mm. Ari Paataja, Mika ”Haukikoira” Vornanen, Peter Lahti, Jani Ollikainen ja Toni Pohjalainen. Lisäksi lauteilla nähdään Team Humminbird Finland -kapteeni Sami Karhu, Rapala Pro Guidet Markku Tiusanen, Tero Ruoho, Timo Koikkalainen ja Mikko Seppänen, kalastuspersoona Jani Himanko, kalastusopas Kari Lossi ja Jarno ”Vekkuli” Vähämäki sekä kalastusta naisnäkökulmasta katsova kalastava kiinteistövälittäjä Heli Nikula.

Kalastusvenealtaan ja Rapala Kalatakuu Jättiakvaarion ohjelmaa päästään seuraamaan nyt myös aivan uudesta perspektiivistä vedenalaisen kauko-ohjattavan PowerRay kameradronen avulla. Kuva vedenalaisista tapahtumista nähdään isoista näytöistä. Kauko-ohjattavat kameradrone sopii erinomaisesti kartoittamaan vedenalaista maailmaa ja on erinomainen sekä ammattiveneilyyn että harrastajille. Kameradrone on käytössä myös Uusi Aalto -altaalla. Kalastusalueen isäntänä toimii tuttuun tapaan Mikko ”Peltsi” Peltola.

Hauenkalastajia, kalajuttuja ja vinkkejä
Rapala Kalatakuu Jättiakvaariossa on yli 22 000 litraa vettä ja siinä ui oikeita kaloja. Kalastusoppaat kertovat parhaat vinkkinsä erilaisiin kalastustilanteisiin sekä opastavat onnistuneisiin kalareissuihin ja oikeiden vieheiden valintaan. Akvaariolla tutustutaan hauen kalastukseen merellä, joella ja virtaavassa vedessä. Kaikkiin olosuhteisiin on omat kikkansa ja vieheensä. Messuilla saa tieto hauen kalastukseen keskittyvästä Rapala – Chase The Beast Road Show’sta. Se aloittaa Euroopan kiertueensa venemessuilta. Esittelyssä akvaariolla on uutuusvieheet ja lippauistimet. Akvaariolla esitellään kalastustekniikoista drop shot- ja vaappujigaus, jotka on hyvä hallita erityisesti silloin, kun perinteiset kalastusmuodot eivät jostain syystä toimi. Rapala ProGuide -kalastusopas Tero Ruohon on toiselta ammatiltaan kokki ja hän tulee kertomaan vinkit itsepyydystetyn hauen valmistamiseen. Siitä tehdään haukiburgeri.

Rapala Flip Off -heittorata on tänäkin vuonna venemessuilla. Kuivalla heittoradalla heitetään viehettä ja kisataan tarkkuudesta.

Kalastuksen Nobel jaetaan avajaispäivänä
Vapaa-ajan kalastuksen Nobel jaetaan Rapala Kalatakuu Jättiakvaariolla perjantaina 9.2. klo 16.30. Palkinnon jakaa Urheilukalastusseura West Coast Trolling Team nyt jo 19:nnen kerran huomionosoituksen henkilölle tai taholle, joka on toiminnallaan edistänyt suomalaisen urheilukalastuksen hyvinvointia ja kehitystä.

Uudet aukioloajat, Trade Day historiaan
Vene 18 Båt -messujen sisäänpääsykäytäntöjä on hiukan muutettu viime kerrasta. Tapahtuman ensimmäinen perjantai 9.2. ei enää ole ammattilaispäivä vaan kaikki pääsevät avajaispäivänä messuille. Venemessut on avoinna arkisin klo 11-19 ja viikonloppuisin klo 10-18. Pääsyliput ovelta 19 e/12 e. Ennakkoon ennen messujen avajaispäivää verkkokaupasta shop.messukeskus.com ostettuna 16 e/10 e.

Venemessut järjestetään nyt 49. kertaa. Vuonna 2018 venemessut tuo esille John Nurmisen Säätiön toimintaa nostamalla messujen teemaksi Puhdas Itämeri. Messujen pääyhteistyökumppani on Volvo Car Finland Oy Ab.

Aukioloajat: pe 9.2. klo 11-19 la-su 10. – 11.2. klo 10-18 ma-pe 12. – 16.2. klo 11-19 la-su 17. – 18.2. klo 10-18.
www.venemessut.fi

English (UK)